Saturday, June 12, 2021

Turkısh Students Search on Spaın Cuısıne BY ÖZNUR GÜZEL

 

Turkısh Students Search on Spaın Cuısıne

  • ÖZNUR GÜZEL - ŞEHİT MEHMET GÜDER AİHL 

    İspanya, yemek kültürüne özen gösteren bir ülkedir. Her öğünde doyurucu ve lezzetli menüler çıkarmayı seven İspanyollar, hazırladıkları enfes tatlar ile dünyada bir ün almıştır. Yemek çeşitlerinin zenginliği ile bilinirler. Akdeniz iklimi hakim olduğu için, yemeklerde zeytinyağı mutlaka kullanılır. Ayrıca incir, üzüm ve zeytinle lezzetlenen mezeler ve yemekler İspanyollar tarafından sıkça tüketilir.

    Peynir bakımından da oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Her süt türünden çeşit çeşit peynirler elde ederek, hem kahvaltılarını hem de diğer öğünlerini zenginleştirirler. Keçi peynirleri “queso blanco”, taze ve kabuksuz yenilen peynirleri “san simon” olarak bilinir. San simon peyniri armut görünümündedir. Burgos, manchego ve tetilla diğer önemli peynirleri arasında yer alır.

    IMAGE LINK

    Spain is a country that takes care of its food culture. Spaniards, who like to make hearty and delicious menus at every meal, have gained a reputation in the world for the delicious flavors they prepare. They are known for their rich variety of food. Since the Mediterranean climate is dominant, olive oil is definitely used in meals. In addition, appetizers and dishes flavored with figs, grapes and olives are frequently consumed by the Spaniards.

    It has a very rich cuisine in terms of cheese. They obtain a variety of cheeses from all types of milk, enriching both their breakfasts and other meals. Goat cheeses are known as "queso blanco" and their fresh and unshelled cheeses are known as "yellow simon". The yellow simon cheese looks like a pear. Burgos, manchego and tetilla are among its other important cheeses.

    IMAGE LINK



No comments:

Post a Comment